Lofoten & Vesterålen

Hva vi elsker ved Lofoten & Vesterålen!

Ting å gjøre i Lofoten inkluderer alt fra øyhopping og cruise, hvalsafari, vandringer, guidede fototurer, vikingmuseum, og mye mer til. Bli for eksempel med Brim Explorer på stillegående trollfjordcruise med et elektrisk hybridskip, eller legg ut på RIB-tur. Kanskje en heldags guidet tur av Lofoten hadde vært noe for deg?

Aktiviteter i Lofoten finner du her. Lofoten er godt kjent for sin flotte natur, koselige rorbuer, kritthvite sandstrender og krystallklart vann. Vil du ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet! I det varierte landskapet finner du et eldorado av aktiviteter som fiske, havrafting, dykking og snorkling, fjellridning, m.m. Fjelltoppene frister både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse. Lofoten er også et av Norges beste og verdens nordligste områder for surfing.

For deg som er interessert i historie, kan Lofoten by på mange spennende museer. Her kryr det av gode historier, et vidt spenn innen kunstuttrykk, og en rekke små produsenter av kreativt håndverk. Lofoten har sterke bånd til vikingtiden, og på Lofotr Vikingmuseum kan du reise tilbake i tiden. På Borg har arkeologer gravd frem rester etter det største huset som noen gang er funnet fra vikingtiden.

Ønsker du å se midnattssolen, kan denne oppleves fra mai til midten av juni. Vi vil vel tro at Lofoten står på nordmenns “bucket list” over steder som må besøkes. Det passer perfekt for deg som reiser med familien eller ønsker en rå aktivitetsferie med venner. Velkommen til sommer i Lofoten, med natur, kultur og matopplevelser du sent vil glemme!

«Dette stedet er overveldende vakkert.» – Lonely Planet.

Nord for Lofoten og polarsirkelen strekker Vesterålen seg vestover fra Fastlands-Norge og ut i Atlanterhavet. Her finner du hundrevis av små og store øyer som danner en stor skjærgård. Disse har alt fra fantastiske hvite strender, grønne lier og dype daler til sjarmerende gårder og dramatiske fjorder.
Vesterålen passer perfekt for deg som reiser med familien eller med venner og kjæreste. Øydistriktet byr på mange muligheter, enten du ønsker å utforske skjærgården selv eller er mer interessert i guidede turer. Du kan utforske øyene til fots, eller dra på hvalsafari, som er det største trekkplasteret. Skal du på tur i Nord-Norge, er Vesterålen absolutt verdt et besøk!

EVENTYRLIGE LOFOTEN OG VESTERÅLEN ØNSKER DEG VELKOMMEN I SOMMER!

Book hytter, unike hotell og opplevelser