Bodø & Helgelandskysten

Hva vi elsker ved Bodø & Helgelandskysten

Ting å gjøre i Bodø spenner fra friluftsopplevelser som guidede turer til Keiservarden eller RIB-turer til Saltstraumen, til kulturelle oppdagelser og unike matopplevelser. Opplevelser i Bodø inkluderer for eksempel sjøfly over byen og videre utover Lofoten, og et par timer sør for Bodø kan man reise på utflukt til Svartisen eller utforske Meløy og Glomfjorden. Med Bodø som base er mulighetene mange.

Aktiviteter i Bodø finner du her. Aktiviteter på Helgelandskysten likeså. Dette området ligger som et langstrakt paradis sør i Nordland. Eventyrlige fjellformasjoner som stiger rett opp av havet, skaper en unik ramme for å oppleve Helgelandskysten. Her venter tusenvis av øyer og holmer, trange fjorder og stupbratte fjell på å bli oppdaget. Her kan du vandre i høyreiste fjell som De syv søstre, utforske hullet i Torghatten, eller øyhoppe med sykkel eller kajakk i det mange mener er Norges beste område for havpadling. Svartisen er Norges nest største isbre og Fastlands-Europas lavestliggende, noe som gjør den perfekt for brevandring. Du kan velge mellom flere ulike turstier eller bli med på guidede turer.

Når du vil ha en pause, kan du nyte solen på kritthvite sandstrender og turkist hav. Det er ikke for ingenting at Kystriksveien ofte kalles "verdens vakreste kystvei". På 66 grader nord går grensen som forteller at du er inne i midnattssolens rike.

Helgeland er perfekt for barnefamilier eller for deg som ønsker en aktiv ferie. Det er utallige fotturer å velge mellom. Fjell med menneskelige trekk, fjell med hull tvers igjennom og andre rare fjellformasjoner gjør turene ekstra gøy for de minste. Sett også av rikelig med tid til en lang pause på toppen. Panoramautsikten over tinder og hav gjør at dere vil sitte der lenge. Et utrolig område for grottevandring, fotturer, bading, sykling, rafting og kanopadling.

Helgeland byr altså på den komplette sommerferien, der du kan oppleve spennende naturattraksjoner, skulpturlandskaper, kunst, samisk kultur og spennende bosteder! Har du ikke ennå besøkt Helgeland, så må det absolutt oppleves!

Book hytter, unike hotell og opplevelser